Header foto Vn Kozijntechniek logo
Dakkapellen, de polyester dakkapel

De Dakkapel

Er zijn vele soorten dakkapellen, waarvan de aanbieders zeggen dat ze onderhoudsvrij zijn. Meestal zijn dit echter gewone traditionele dakkapellen, die grotendeels uit hout opgebouwd zijn en alleen aan de buitenkant zijn voorzien van iets als onderhoudsvrij Trespa. Vaak worden deze dakkapellen reeds in een loods prefab gemaakt. Dit is echter niet de hoogwaardige duurzame dakkapel waar u naar op zoek bent.

De polyester dakkapel
Polyester dakkapellen zijn naadloos en bestaan uit een sandwichconstructie, waarbij het hoofdbestanddeel polyester is. Technieken hiervoor zijn uitgebreid getest, eerst in laboratoria en de laatste 25 jaar in de praktijk. De kenmerken en prestaties zijn uniek! De toegepaste materialen zijn vlamdovend en bestand tegen vliegvuur. Tevens hebben de dakkapellen een zeer hoge isolatiewaarde ( Rc = 3,52). De gebruikte materialen zijn kleur- en vormvast en de afwerking aan de buitenzijde is glad en onderhoudsarm, zodat vervelende verfklussen overbodig zijn. U onderhoudt uw dakkapel door van tijd tot tijd vuil en aanslag te verwijderen met een sopje. Na het onderhoud ziet uw dakkapel er weer stralend uit. Een ander fraai esthetisch onderdeel is dat de afwatering deels onder de pannen loopt.

De VN dakkapel is in verschillende modellen, verschillende kleuren en met onderscheiden design boeideel te krijgen. Een kozijnindeling maakt u naar uw eigen smaak. Er zijn vele mogelijkheden. Het plaatsen van de dakkapel gebeurt in één dag!

bekijk hier een beeldverslag van het plaatsen van een dakkapel.

Dakkapel van VN KozijnTechniek

De dakkapel en het kozijn
In de fabriek of op locatie worden hoogwaardige kunststof kozijnen, die aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen © voldoen, in de dakkapel gemonteerd. Zowel de dakkapel als het kunststof kozijn zijn in diverse kleuren verkrijgbaar. Een mooie kleurstelling is bijvoorbeeld om de vleugels en het boeiboord van de dakkapel in dezelfde donkere kleur te houden en de dakkapel zelf en het kozijn in eenzelfde lichtere kleur. Het kozijn wordt berekend op sterkte en stijfheid en waar nodig voorzien van versterkingen. Hang- en sluitwerk zijn van solide kwaliteit en sterk inbraakwerend.

De dakkapel en de beglazing
Het kozijn wordt, na de montage van de dakkapellen, van binnenuit standaard droog beglaasd met HR++ glas. De glaslatten bevinden zich aan de binnenkant. Wanneer uw dakkapel 'op het zuiden' staat, is het wellicht verstandig om zonwerende beglazing te laten monteren. Dit VN SunSelectglas is KOMO-gekeurd en reduceert de warmte-instraling aanzienlijk. U werkt en slaapt met name in de zomer een stuk prettiger onder uw nieuwe dakkapel.

De isolatie van de dakkapellen
De isolatiegraad van dakkapellen wordt uitgedrukt in een Rc waarde. Uw dakkapel heeft een hoge Rc waarde van 3,52. We lichten dit graag voor u toe. De R is de warmteweerstand van een materiaallaag. De Rc is de combinatiewaarde van verschillende warmteweerstanden in een element met verschillende materiaallagen. (c = combinatie) De formule is R = d/λ , waarbij:

R = Warmteweerstand bij een bepaalde temperatuur Kelvin (m2K/W)
d = Dikte van de materiaallaag (m)
λ = Warmtegeleidingscoëfficiënt van het betreffende materiaal (W/mK )

Voor de warmtecoëfficiënt van een materiaal zijn tabellen, omdat dit scheikundige unieke getallen zijn, net als een atoomnummer bijvoorbeeld. De Rc-waarde is eigenlijk simpel gezegd het omgekeerde van de U-waarde. Hoe hoger de U-waarde, des te lager de Rc-Waarde en andersom. Het beste is een hoge Rc-Waarde en een lage U-waarde voor uw dakkapel. Met polyester dakkapellen van VN bent u hiervan verzekerd!

 

 

BTW actie 2013


Nieuwe kozijnen in woning VN KozijnTechniek

Nieuwe kozijnen in woning VN KozijnTechniek

Nieuwe kozijnen in woning VN KozijnTechniek

Copyright (c) VN KozijnTechniek